Qui som?

L’acció directa de l’Escola Mirall en l’àmbit del lleure educatiu es concreta en la realització de: cursos de monitors/es, cursos de directors/es, formació a l’abast i cursos d’iniciació al voluntariat.

Qui som?

L’Escola Mirall per a educadors/es en el lleure

L’Escola Mirall, per a educadors en el temps lliure, és un centre educatiu, el titular del qual és l’Associació Mirall, promoguda per la Fundació Champagnat (Germans Maristes- Província L'Hermitage). Va ser fundada pel Centre Marista d’Escoltes l’any 1977 i reconeguda per la «Dirección General de la Juventud del Ministerio de Cultura» (resolució del 14/3/80) i homologada per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya (resolució 29/7/82). L’Escola Mirall està inscrita amb el núm. 2 en el registre d’Escoles de Formació d’Educadors en el Lleure i és membre de «Didania» (Federación de Entidades Cristianas de Tiempo Libre).

Com entenem la nostra tasca educativa?

Entenem l’educació com un procés que ajuda al creixement de la persona i li permet descobrir, despertar i fortificar el seu potencial creador. Aquesta intuïció educativa es recolza en quatre pilars:

Aprendre a conèixer

Aprendre a fer

Aprendre a ser

Aprendre a viure amb els altres 

Fonamentem la nostra opció educativa en una concepció cristiana de la persona, de la vida i del món.

Optem per una pedagogia integral, activa, centrada en la persona i el grup, alliberadora i transformadora mitjançant l’esforç i el servei.

Creiem en la dimensió transcendent de la persona i oferim una educació d’obertura als valors de transcendència, tot respectant la llibertat religiosa.

Presentem el lleure com a temps d'educació integral i l'entenem com un temps que possibilita la construcció personal i la transformació de la realitat.

Qui forma l’equip docent?

L’equip docent de l’Escola Mirall el formem persones provinents del món de l’educació en el lleure, la pedagogia, la psicologia i especialistes en els diversos àmbits amb experiència en l’àmbit educatiu formal i no formal.

La nostra proposta educativa

Curs de Monitors/es d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil

Formació que prepara els alumnes per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil.

Curs de Directors/es d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil

Formació que prepara els alumnes per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil.

Cursos monogràfics: Formació a l’abast

Formacions per als monitors/es del vostre agrupament o esplai sobre temàtiques en l’àmbit del lleure educatiu on hi tingueu alguna necessitat.

Curs de Premonitors/es d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil

Formació que inicia al món del monitoratge aquelles persones que estiguin interessades en apropar-se al món de l’educació en el lleure.

Curs d’Iniciació al Voluntariat

Formació que s’endinsa en conèixer el món del voluntariat i anima als alumnes a participar-ne.

Programació general de l’Escola Mirall

Fes un cop d’ull a tota les propostes de formació en lleure educatiu.

Els nostres últims grups...

Monitors/es Saó-PratMonitors/esDirectors/es BarcelonaMonitors/es BarcelonaDirectors/es BarcelonaPremonitors/es Ciutat Vella