• Inici
  • Notícies
  • L’Escola Mirall a la Trobada Formativa anual de Didania

L’Escola Mirall a la Trobada Formativa anual de Didania

Maristes
8.03.2017

“¿Una moda? ¿Una necesidad? La interioridad”

Aquest ha estat el títol que va centrar la Trobada Formativa de Didania, “Federación de Entidades Cristianas de Tiempo Libre”, de la qual l’Escola Mirall en forma part, celebrat el cap de setmana del 4 i 5 de març a Madrid.

Juntament amb la presidenta de Didania, Maria Valencia, la inauguració va comptar amb la presència d’Estrella Rodríguez, presidenta de la Plataforma d’ONG per a l’acció social, que va posar de manifest l’actual situació de la subvenció de l'IRPF.

La trobada va començar amb una dinàmica de Raúl Giménez, de la Fundació Pere Tarrés, per conèixer els participants vinguts de totes les escoles i moviments de lleure educatiu federats a Didania. Més tard es van realitzar dos tallers: “Interioridad: el camino hacia la espiritualidad y la transcendencia” i “El camino al bienestar”. En tots dos tallers es van donar eines per ajudar a treballar la interioritat.

A la tarda, l’assessor religiós de Didania, Manolo Madrigal, va exposar la seva visió de la interioritat amb una xerrada i amb algunes dinàmiques. Més tard, Maria Bobillo i el G. Román Álvarez, de la Escuela Champagnat de Valladolid  van organitzar una dinàmica per apropar el treball que fan els educadors maristes en aquest àmbit.

Diumenge, una vegada celebrada l’eucaristia, l’equip tècnic de Didania va presentar el projecte “Reconoce”, dirigit al món del lleure educatiu amb l’objectiu de poder reconèixer aquelles competències que desenvolupen els nostres joves voluntaris de lleure educatiu. Aquest programa permetrà acreditar aquestes competències d’una manera oficial per a facilitar la ocupabilitat juvenil.

Per finalitzar la trobada formativa, Ángel Jesús Navarro va compartir la seva visió de l’espiritualitat en el lleure a través de la conferència “Ser cristiano en la sociedad actual. La importancia de los espacios educativos. Retos del Tiempo Libre Educativo”, fent una mirada actual sense por a la nostra realitat.

Després d’un cap de setmana intens, l’Escola Mirall continua caminant acompanyada de moltes altres entitats de lleure educatiu d’àmbit cristià. Treballem entre tots per un empoderament del lleure educatiu en la nostra societat.

Més informació a www.monitoreducador.org

Algunes fotos de la Jornada

Compartir